Spring naar inhoud
  • Nieuwe Dordtse Biesbosch vergezicht

    Nieuwe Dordtse Biesbosch

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch?


Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief!

Home Home

Nieuwe Dordtse Biesbosch

De Nieuwe Dordtse Biesbosch  is een gevarieerd natuur- en recreatiegebied in wording dichtbij de stad. Het is ongeveer 530 hectare groot en ligt aan de rand van de Randstad. Het gebied krijgt een Biesboschachtig landschap met een duurzaam, robuust watersysteem als basis. De natuur- en recreatiehectares lopen in elkaar over en versterken elkaar.

De bijzondere polderstructuur, de kreken, de dijken en de ligging aan de rivier maken een mooi geheel van het gebied.

 

Weinig steden in Nederland krijgen zo’n groot natuur- en recreatiegebied direct in de achtertuin. Het project 'Nieuwe Dordtse' Biesbosch brengt recreatie en natuur dichter bij de stad en wil zo mensen uitnodigen om te recreëren op het Eiland van Dordrecht en in de Biesbosch. Het gebied wordt in het voorjaar van 2019 officieel geopend, maar sinds de zomer van dit jaar is het gebied al toegankelijk.

 Via deze website houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de inrichting van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Onderaan deze website vindt u informatie over projecten die opgeleverd zijn en in het linkermenu hiernaast informatie over projecten die in uitvoering zijn. 

Partners Nieuwe Dordtse Biesbosch


Colofon

Contact

Heeft u vragen over de uitvoering van het project de Nieuwe Dordtse Biesbosch? neem dan contact op met Henk Bronkhorst, telefoon (078) 770 53 60.

E: ndb@dordrecht.nl

 

Nieuwsbrief

Wilt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link.

 

Postadres

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek
Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht