Spring naar inhoud
  • Open dag NDB


    Nieuwe Dordtse Biesbosch

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch?


Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief!

Opening Nieuwe Dordtse Biesbosch een feit

Regen en harde wind werden getrotseerd op donderdag 14 maart! En het is gelukt! De Nieuwe Dordtse Biesbosch is nu officieel geopend.

Vertegenwoordigers van de provincie Zuid Holland, waterschap Hollandse Delta en wethouder Marco Stam openden de afsluiters van de hevel. Hiermee kan vers rivierwater het gebied instromen. En dat is nodig om het waterpeil te beheren wat goed is voor de landbouw, het natuurgebied en de stad. Nu wachten op ontwikkeling van de natuur wat volgens Arjan Postma heel veel soorten dieren aan zal trekken. Boswachter Arjan is bekend van televisie, o.a. van de quiz 'het zijn net mensen'.Arjan: "De komende jaren is het hier elke dag weer anders. Alles zal gaan groeien. En dat gaat een paar jaar duren. Hier vinden starks vele vogels, insecten en waterdieren een fantastische broedplaats of foerageerplek. Als je hier iets van wilt zien kom dan niet tussen 11.00 en 15.00 uur. Dan houden alle dieren een siĆ«sta. Zoek de randen van de dag op. Dan heb je grote kans dat je veel meer leven ziet."


Hieronder wat meer foto's van de opening (gemaakt Cees Schilthuizen)

Partners Nieuwe Dordtse Biesbosch


Colofon

Contact

Heeft u vragen over de uitvoering van het project de Nieuwe Dordtse Biesbosch? neem dan contact op met Henk Bronkhorst, telefoon (078) 770 53 60.

E: ndb@dordrecht.nl

 

Nieuwsbrief

Wilt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link.

 

Postadres

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek
Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht