Nieuwsbrief nummer 17

.september 2014Maakt u de mooiste foto van de Nieuwe Dordtse Biesbosch?

Maakt u wel eens foto’s in de Nieuwe Dordtse Biesbosch? Wij zijn benieuwd naar de mooiste foto’s van dit nieuwe natuur- en recreatiegebied. Daarom organiseren wij een fotowedstrijd voor bewoners.

Als u in het gebied foto’s maakt en die wilt delen, dan kunt u uw foto in oktober insturen. We plaatsen de foto’s op de Facebook pagina en op de website van de gemeente Dordrecht. Ook komen ze op onze website www.nieuwedordtsebiesbosch.nl. We hebben gekozen voor de maand oktober omdat het gebied er dan extra bijzonder uitziet dankzij de mooie herfstkleuren.

Tentoonstelling

In december komt er in de hal van het Stadskantoor een expositie van de allermooiste foto’s. Bezoekers kunnen dan aangeven welke foto zij het meest bijzonder vinden. Daarnaast kiest een deskundige jury de beste foto. Er zijn dus twee prijzen te winnen: de publieksprijs en die van de vakjury.


.

Bijzonder gebied

Bezoekers van de Nieuwe Dordtse Biesbosch nemen regelmatig zeearenden waar, maar ook lepelaars en reeën. Er zijn veel wandel- en fietspaden, van waar u een prachtig zicht hebt op het gebied. Vooral de Tongplaat is een heel nieuw gebied. Vroeger was dit landbouwgebied. Nu is het onderdeel geworden van het rivierensysteem met getijden.

Waar ligt de Nieuwe Dordtse Biesbosch

De Nieuwe Dordtse Biesbosch ligt ten zuiden van de Wieldrechtse Zeedijk en de Zeedijk. Het gebied bestaat uit de Noorderdiepzone, De Elzen, Louisa- en Cannemanspolder en de Tongplaat. De ligging tegen de stad aan maakt het een uitgelezen plek voor recreatie.

Deelname wedstrijd

Wilt u deelnemen aan de fotowedstrijd? Zorg dan voor een digitale foto in een hogere resolutie van 1Mb tot maximaal 2 Mb. Inzenden kan vanaf 1 oktober tot en met 31 oktober. U mag maximaal drie foto’s insturen naar: ndb@dordrecht.nl. Vermeld bij uw inzending uw naam, adres en telefoonnummer.