Spring naar inhoud
  • Open dag NDB


    Nieuwe Dordtse Biesbosch

Nieuwsbrief

Ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch?


Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief!

Home Projecten in uitvoering Hevel & uitzichtpunt

Hevel & uitzichtpunt

De aanleg van een nieuw inlaatpunt (hevel) nabij de Oosthaven zorgt ervoor dat de waterkwaliteit op het Eiland van Dordrecht wordt verbeterd. Op de hevel wordt tevens een markant uitzichtpunt gerealiseerd. Met aan de ene kant zicht op de rivier én aan de andere kant zicht op het natuur- en recreatiegebied.

heven


Wij kunnen via de nieuwe hevel water binnenlaten vanuit de Nieuwe Merwede. Dit water komt eerst in de bezinkplas zodat het rivierslib kan bezinken. Met dit kwalitatief goede water voeden we de sloten en plassen in het hele gebied. Het gebruik van de hevel is een duurzame wijze om water in te laten vanuit de rivier naar de polder. Hiervoor wordt dankbaar gebruik gemaakt van de natuurkundige wet van de communicerende vaten.


Het binnengelaten water stroomt het hele gebied door om vervolgens via het gemaal Johannes Vis weer uitgelaten te worden. Door deze waterstroom (max. 57 m3 per minuut) verbetert de waterkwaliteit voor mens en natuur. De capaciteit van het gemaal wordt ook gebruikt om de rest van Dordrecht droog te houden bij zware regenbuien.

Er zijn drie 'waterstromen' gerealiseerd. Eén voor de aanwezige landbouw, één voor het natuur- en recreatiegebied en één voor het stedelijke gebied. Zo profiteren nog meer Dordtenaren van de aanleg van de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Partners Nieuwe Dordtse Biesbosch


Colofon

Contact

Heeft u vragen over de uitvoering van het project de Nieuwe Dordtse Biesbosch? neem dan contact op met Henk Bronkhorst, telefoon (078) 770 53 60.

E: ndb@dordrecht.nl

 

Nieuwsbrief

Wilt u zich aan- of afmelden voor de nieuwsbrief? Dat kan via deze link.

 

Postadres

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

 

Bezoek
Spuiboulevard 300

3311 GR Dordrecht